Un loc de unde trecătorii îşi pot achiziţiona volume din fel şi fel de domenii. Cei care au iniţiat acest proiect urmăresc să vândă cărţi la preţuri foarte mici, astfel încât oricine să se poată bucura de lectură. Ideea a fost preluată din Ungaria.

Romane de ficţiune, de dragoste sau science fiction. Dicţionare şi cărţi de specialitate în mai multe limbi străine. Cărţi vechi sau noi. Pe toate le găsesc oamenii din Târgu Mureş la standul pe roţi amplasat în centrul oraşului. Costă numai 5 lei. Excepţie fac doar cele sigilate, care costă 10 lei. Nu-i de mirare că, la astfel de preţuri, lumea s-a grăbit să le cumpere

Iniţiativa a pornit din Ungaria, în urmă cu 5 ani, iar campania îşi propune să ofere cărţi la preţuri mici celor care nu îşi permit să le achiziţioneze la preţ întreg sau care vor să economisească nişte bani. La noi în ţară, standul a ajuns în luna august, mai întâi la Satu Mare. Iar acum, a poposit în Târgu Mureş.

Reporter: Câte cârţi aveţi în această trăsură?

Csiki Eduard, organizator: Mai mult de 2 mii. De exemplu, când am deschis, într-o oră am vândut mai mult de 100 de cărţi. Deci oamenii sunt deschişi la ideea asta.

Iubitorii de lectură ar prefera ca standul pe roţi să fie permanent şi să beneficieze de ofertă tot anul. Toneta va sta însă Târgu Mureş doar o lună, apoi va pleca spre alt oraş.

Sursa: observator.ro / Foto: captura video