Ieri, ora 13:09, pe DJ 151, la km 33 + 565 m, în afara localităţii Balda, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Şăulia, în timp ce conducea un autoturism, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Tîrgu Mureş.

În urma accidentului a rezultat decesul unei femei de 63 de ani, rănirea gravă a 4 persoane cu vârste cuprinse între 11 şi 44 de ani, precum şi rănirea uşoară a două persoane, de 8 ani, respectiv 32 de ani. Toate victimele domiciliază pe raza judeţului Mureş.

La momentul sosirii la faţa locului, poliţiştii au constatat, pe marginea drumului judeţean, urmele unui incendiu de vegetaţie.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea, cu exactitate, a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.


Imaginile surpinse de Codrut Maniloiu redau primele momente dupa tragicul eveniment. Soferi, viata are prioritate. Mai bine ajungi mai tarziu, decat niciodata! Atentie, imagini cu puternic impact emotional…

Stire publicata ieri, 18 octombrie 2018, la momentul producerii accidentului – ACUM! Masina in flacari si 5 persoane ranite grav!


Prevenirea accidentelor rutiere reprezintă o prioritate a poliţiei mureşene. În ciuda eforturilor depuse de către poliţişti, uneori se pot întâmpla evenimente tragice, pe fondul nerespectării legislaţiei în domeniul prevenirii incendiilor.

În aceste condiţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş reaminteşte tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri, că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În vederea prevenirii unor evenimente grave, generate de aceste incendii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă recomandă:

•    Aprinderea vegetaţiei se va face cu respectarea strictă a tuturor prevederilor legale!
•    În cazul în care observaţi asemenea incendii, anunţaţi autorităţile la numărul de urgenţă 112!
•    Conducătorii auto să nu intre în perdelele de fum provenite de la incendiile provocate în apropierea arterelor rutiere, pentru că există riscul producerii unor accidente!
•    În asemenea cazuri, să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, iar, atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia, punând în funcţiune luminile de avarie în mod succesiv!

IPJ Mures / Video: youtube /  Foto: captura video