Acum nu mai pot face faţă comenzilor…

Mureseanul Kolcsar Csaba demonstrează că, dacă există voinţă şi pasiune, poţi să-ţi deschizi o mică afacere de succes! Omul a lucrat ani de zile în Germania şi, cu banii câştigaţi acolo, a reuşit să-şi deschidă o brutărie numai şi numai cu produse bio.

Aluatul din care mureşenii fac pâinea este compus din făină integrală şi apă plată. Iar în locul drojdiei comerciale folosesc maia, o un ferment mult mai sănătos, care – de altfel – a revenit în brutării. Cei doi soţi au propria moară în care macină grăul, însă la început lucrurile n-au fost deloc simple.

Kolcsar Csaba: Am început foarte greu, n-având atelier, trebuia să închiriem atelierul pentru a începe afacerea asta mică de familie.

Acum au patru angajaţi, cu toate acestea cei doi soţi nici nu concep să nu lucreze cot la cot cu ei. Pentru că brutăria este, pentru ei, o pasiune. Iar asta i-a şi ajutat să-şi dezvolte, în timp, afacerea.

Kolcsar Csaba, brutar: Acum de vreo doi trei ani sunt şi comezi mai multe. Acum a început să afle lumea de produsele ecologice.

O pâine costă între 8 şi 12 lei. Cele mai căutate produse sunt, însă, biscuiţii bio. Iar cele mai apreciate sortimente sunt cele cu ţelină şi rozmarin.

Kolcsar Gyongyike, soţia brutarului: Şi cu seminţe chimen este foarte căutat, chimen negru sau susanul este foarte interesant, coreandrul cu fulgi de ovăz. Cam 8-10 minute stau la cuptor pentru că sunt foarte subţiri şi se fac foarte repede.

Produsele naturale făcute de ei se vând în magazinele bio, plafaruri, online, dar şi la târguri tradiţionale.

Sursa: observator.ro / Foto: captura video