Doi pensionari, se leganau… a mai ramas un pensionar…

Va spuneam la inceputul anului ca zvonurile s-au adeverit si securica Bretfelean chiar a cazut in dizgratia inculpatilor-conducatori din primaria Tirgu Mures. Probabil nu a mai vrut sa execute ordinele „la secunda”, ca nu putem vorbi de o subita realizare a acestora asupra incompetentei de care a dat dovada 10 ani!

Asa cum anticipam, dupa ce a fost trecut in “rezerva”, dar pastrat cateva luni pe un post de director adjunct, Valentin Bretfelean este exclus acum total din conducerea PLM, alaturi de celalalt fost securist, Matis Raul.

Nu vrem sa fim intelesi gresit, este foarte buna reducerea posturilor ocupate de 2 pensionari, dar nu putem sa nu remarcam faptul ca gura targului, referitoare la cei din primarie care “taie si spanzura”, reda realitatea crunta existenta in urbea noastra. Poate ne trimit cei doi niste raspunsuri mai “complete” vizavi de motivele reale, fie chiar si in mod anonim. 😉 Le reamintim adresa noastra: muresstiri@gmail.com

Iata si ce ne serveste varianta oficiala prin expunerea de motive intocmita de al 3-lea pensionar ramas inca in functie, Damaschin Zosim-Ioan:

”cu respectarea prevederilor art. 99 din Legea nr. 188/1999, având în vedere cheltuiala bugetară pe care o presupune menţinerea unor funcţii publice de conducere în condiţiile în care acestea nu îşi dovedesc în totalitate eficienţa, prin prezenta, în vederea eficientizării actului de comandă, îmi asum coordonarea directă a tuturor serviciilor, birourilor şi compartimentelor din cadrul direcţiei şi propun reorganizarea direcţiei prin desfiinţarea celor două posturi de director executiv adjunct.

Director,
Damaschin Zosim-Ioan”

Dupa care gasim in expunerea de motive a proiectului de HCL:

”a) Având în vedere necesitatea reducerii cheltuielilor bugetare, a coordonării unitare a activităţii poliţiei locale, în contextul în care s-a dovedit ineficientă coordonarea prin intermediul directorilor executivi adjuncţi, luând în considerare calificarea, experienţa şi profesionalismul directorului executiv dobândite în cei 29 de ani vechime în slujba Poliţiei Române, în toate compartimentele, dar cu prioritate pe segmentul de ordine publică, dar şi în administraţia publică locală prin ocuparea unei funcţii de conducere timp de 2 ani, pentru eficientizarea actului de comandă, prin coordonarea directă, se vor reduce cele două posturi de director executiv adjunct, astfel funcţiile publice specifice de conducere, de director executiv adjunct, grad II (S), ocupate de dl. Bretfelean Valentin-Constantin şi de dl. Matis Raul Dacian, se desfiinţează, cu respectarea prevederilor art. 99 din Legea nr. 188/1999 (r2) privind Statutul funcţionarilor publici, cu completările şi modificările ulterioare.

În concluzie:

ca urmare a reorganizării, numărul total de posturi din structura aparatului de specialitate va fi de 873, din care: 3 demnitari, 1 secretar, 481 funcții publice (58 de conducere şi 423 de execuţie), 388 posturi contractuale (40 de conducere şi 348+10*+76**+104*** de execuţie),

în conformitate cu prevederile art. 36 alin. (2) lit. a, alin. (3) lit. b, ale art. 45 alin. (1) şi ale art. 66, alin. (1), lit. „b” din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, actualizată, coroborate cu prevederilor art. 2, art. 100, art. 107, art. 111 şi art. 112 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici,

funcțiile publice din cadrul aparatului de specialitate exercită prerogative de putere publică, iar cele contractuale nu exercită prerogative de putere publică.

Faţă de cele mai sus, propunem:

►aprobarea organigramei, conform Anexei 1,

►a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Tîrgu Mureş şi pentru serviciile publice subordonate Consiliului Local Tîrgu Mureş, conform Anexei 2.

Odată cu aprobarea prin H.C.L. a prezentelor propuneri îşi vor înceta aplicabilitatea orice dispoziţii contrare.

Direcţia proiecte cu finanţare internaţională,

resurse umane, relații cu publicul și logistică

director executiv,

Korpadi Gyorgy ”

Sursa:tirgumures.ro /  Foto: colaj