A coborat dupa hrana in statiune…

Urşii continuă să fie o problemă si în judeţul Mureş! După ce localnicii şi turişii din Sovata au facut sesizari, s-au luat primele măsuri concrete. Urşii sunt capturaţi, după care sunt tranchilizaţi şi duşi cât mai departe de staţiune. Cel mai recent caz: o ursoaică de 140 de kilograme, mutată în vârf de munte.

O acţiune contra-cronometru, chiar în miez de noapte. Pregătite cu toate cele necesare, autorităţile au capturat ursul şi l-au pus într-o cuşcă specială, pentru a-l putea tranchiliza.

Borka Levente, medic veterinar: Anestezicul şi-a făcut efectul în câteva minute, acum o să urmărim să se trezească din anestezie şi să sperăm că nu vom avea probleme cu ea.

Animalul, mai exact o femelă de 140 de kilograme, a fost apoi transportat cu o maşină cât mai departe de locuitori.

Sincron Lazăr Csongor , responsabil vănâtoare: Urmează acum să îl mutăm într-un loc mai îndepărtat al fondului cinegetic, sus în munţi şi avem speranţa să nu se întoarcă.

Specialiştii spun că ursoaica a coborât la Sovata să caute hrană. A fost zărită de mai multe ori, chiar pe lângă lacurile din localitate. Aşa că, de teamă să nu fie atacaţi, oamenii din zonă, dar şi turiştii, au făcut nenumărate sesizări la Ocolul Silvic Mureş.

Lazăr Csongor , responsabil vănâtoare: Scopul era să prevenim unele incidente nedorite. Deci putem spune că acţiunea am făcut-o în interesul protecţiei locuitorilor şi a turiştilor care se afla acum în staţiunea Sovata.

Este a doua interveniţie a autorităţilor în această săptămână, după ce luni un alt urs a fost capturat – în aceeaşi zonă – de reprezentanţii Ocolului Silvic. De această dată, a fost vorba despre un pui de urs care a fost mutat în pădure, unde poate să găsească mai multă mâncare.

 

Sursa:observator.ro / Foto: captura video