Referendumul muresean a inceput cu stangul pentru o presedinta de sectie care a cazut in nas…

Incidentul s-a produs înainte de deschiderea urnelor, iar procesul de votare nu a fost afectat, a declarat prefectul județului Mureș:

“O doamnă președintă de secție de votare din Ernei, s-a accidentat în secția de votare, de altfel am și dispus ca în dimineața aceasta (sâmbătă) o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă să se deplaseze la secția de votare să stabilească condițiile în care s-a accidentat doamna. Practic, transporta un sac cu buletine și s-a împiedicat în treptele de acolo, a căzut și s-a lovit la nas. N-a fost afectat votul, doamna a fost prezentă la ora 7.00 în secția de votare, a deschis secția de votare și a așteptat în secția de votare până am înlocuit-o cu o altă persoană care a fost desemnată de către președintele Tribunalului Județean”.

S-a terminat la fel de prost si pentru cei care l-au sustinut, socialisti+popi…

Din cei aproximativ 480.000 de mureșeni cu drept de vot, 75.400 au votat în cele două zile de scrutin, adică 15,7%.

În Mureș, cei mai puțini votanți au fost la Glodeni, unde 16 persoane au votat la Școala Gimnazială din localitate în cele două zile de scrutin, dintre care două persoane, pe liste suplimentare. În localitate au fost înscriși pe liste 930 de alegători, prin urmare aici s-a înregistrat cea mai scăzută prezență la vot din județul Mureș, de 1,72%.

Pe locul 2 și 3 cu cea mai slabă prezență la urne, se află localitățile Band (2,17%) și Petelea (2,40%). În schimb, la Căcuciu au votat peste 80% dintre cetățenii cu drept de vot, adică 91 de alegători dintre cei 113 înscriși pe liste. Au dat dovadă de spirit civic și locuitorii din Lefaia și Fărăgău care au votat în proporție de 71%, respectiv 58%.

În Tîrgu-Mureș, cea mai mare prezență la urne, de aproximativ 43%, s-a înregistrat la secția de votare de la Centrul Cultural ”Mihai Eminescu” unde au votat 354 de alegători. Cei mai puțini votanți, 71 de persoane, reprezentând o prezență de 5%, au fost la secția de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr 1 din Tîrgu-Mureș.

Sursa: RTM – Cristina Bulbescu /  Foto: colaj