Primaria Tirgu Mures organizeaza in aceste zile “Festivalul Vinului”, o noua runda de paranghelie “gratuita”, care costa orasul cateva sute de mii de lei. In acelasi timp, are loc si “Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei”, o alta initiativa fara rost, de data aceasta la nivel national, care ne costa cateva zeci de milioane.

Revenind la nivel local, este bine ca targumuresenii care doresc sa participe la festivalul vinului, sa stie ca cel mai probabil vor sarbatori fara sa guste vinul sau alte bauturi alcoolice.

Aceasta situatie survine in urma unei hotarari a primarului Dorin Florea (probabil chiar initiatorul si acestei paranghelii “gratuite”), “privind interzicerea în data de 6 şi 7 octombrie 2018 a comercializării, distribuirii şi consumul de băuturi alcoolice, pe o distanţă de 500 metri în jurul secţiilor de votare din Municipiul Tîrgu Mureş”, iar cum Sectia de Votare nr. 13 din incinta Colegiului Agricol ”Traian Savulescu” se afla la mai putin de 500 de metri fata de locul principal de desfasurare a festivalului, “Parcul Municipal”, ne gandim ca legea va fi respectata, astfel ca nu se vor putea comercializa si consuma niciun fel de bauturi alcoolice.

Bineinteles ca interdictia este valabila si pentru celelalte locatii: Pta Trandafirilor, Cetate sau Podul Mures. Ramane de vazut in ce masura se va respecta dispozitia de mai jos:

Sursa: tirgumures.ro / Foto: colaj