Atacul a avut loc într-o pădure de lângă comuna Băla, judetul Mures. Tânăra, în vârstă de 28 de ani, a plecat la o stână din apropierea satului, iar ursul i-a provocat răni grave pe aproape întreaga suprafață a corpului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș, Mariana Negoiță, a declarat pentru Radio Tg.Mureș că tânăra a fost operată ieri, când i s-a amputat piciorul stâng:

„În cursul zilei de ieri pacienta a fost supusă unei imputații a membrului inferior stâng, în acest moment este internată în secția clinică ATI și este stabilă hemodinamic și respirator.”

Șeful direcției Biodiversitate din cadrul APM Mureș, Abran Peter, a arătat că un astfel de comportament nu este normal din partea urșilor și că animalele nici nu ar fi trebuit să coboare în zona de câmpie. Abran a arătat că s-a ajuns în această situație din cauză că urșii s-au înmulțit necontrolat iar împușcarea a fost interzisă:

Tot luni, doi soţi din satul Toaca, comuna Hodac, au ajuns la spital cu răni grave, după ce au fost atacaţi de un urs care a intrat în curtea lor, în timpul zilei (vezi aici).

Sursa: Raluca Creț – RTM / Foto: arhiva