Update 3 , toate locurile de aterizare au fost identificate, nu exista persoane accidentate, echipele salvamont impreuna cu organizatorii evenimentului recupereaza echipajele si baloanele din locurile cu acces dificil.

Update 2 , organizatorii evenimentului au mai identificat inca doua zone unde au aterziat echipaje. Cautarile continua pentru inca 2 echipe.

Update 1 , salvamontistii au identificat locurile in care se afla patru baloane şi continua cautarile pentru celelalte patru.


Actiune in derulare a salvamontistilor din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont – Salvaspeo Mureş pentru căutarea salvarea mai multor echipaje de baloane cu aer cald care au aterizat intr-o zonă greu accesibila din munții Gurghiu . Echipajele din două baloane au trimis coordonatele geografice catre salvamontisti dar nu exista, inca, informaţii despre alte şase baloane.

Salvamontiştii au anunţat că toate locurile de aterizare au fost identificate şi nu există persoane accidentate.

”Echipele Salvamont împreună cu organizatorii evenimentului recuperează echipajele şi baloanele din locurile cu acces dificil”, arată Salvamont România.

Salvamontiştii au căutat în Munţii Gurghiu mai multe persoane care au aterizat forţat, vineri, din opt baloane cu aer cald.

Potrivit unei postări pe Facebook a Salvamont România, salvamontiştii primiseră iniţial coordonatele geografice a echipajelor din două baloane, însă nu aveau informaţii despre persoanele aflate în celelalte şase baloane cu aer cald.

Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Mureş pentru căutarea salvarea mai multor echipaje de baloane cu aer cald care au aterizat forţat într-o zonă greu accesibilă din Munţii Gurghiu. Echipajele din două baloane au trimis coordonatele geografice către salvamontişti dar nu există, încă, informaţii despre alte şase baloane”, anunţa Salvamont România.

Şeful Salvamont Mureş, Kovacs Robert, declara pentru MEDIAFAX că echipele de intervenţie încearcă să ia legătura cu persoanele aflate în baloanele care au aterizat forţat, dar din păcate încă au suficiente informaţii despre ele.

”Nu ştim câte persoane sunt. Ştim că persoanele sunt bine, nu au păţit nimic, doar că sunt în locuri greu accesibile unde trebuie să mergem cu echipaje de căutare şi cu vehicule speciale”, a spus Kovacs Robert

Sursa: mediafax.ro / Foto: arhiva