Din pacate, “gandirea” in perspectiva a conducatorilor mureseni a dat eroare si in acest caz…

Pe langa faptul ca detinem doar un singur parc industrial – avand astfel oferta cea mai mica de atragere investitori in Mures, comparativ cu celalalte judete importante din jurul nostru (Cluj, Brasov, Sibiu etc) -, nici locatia aleasa pentru realizarea acestuia nu a fost prea mult “gandita” de conducatori la vremea respectiva. Era foarte “greu” de prevazut ca aflandu-se in aproprierea aeroportului, acesta nu se va putea dezvolta prea mult.

Asadar, soarta singurului parc industrial din judeţul Mureş, cu o suprafaţă de 40 de hectare, pare pecetluită. Dezvoltarea pe orizontală prin investițiii de mare calibru nu mai poate avea loc, din lipsă de spațiu. Orice firmă de anvergură care ar dori să se dezvolte pe o suprafață mare nu va putea obține avizul de funcționare, deoarece pune în pericol siguranța Aeroportului Transilvania, a arătat pentru RTM vicepreședintele Consiliului județean Mureș, Alexandru Câmpean:

“La Parcul Industrial, o problemă care a apărut datorită proiectului pe care îl avem legat de dezvoltarea aeroportului este imposibilitatea ca din acest moment să se construiască noi spații de producție. Se pot realiza lucrări de mică anvergură, în umbra clădirilor deja existente, urmând ca, pentru investiții de anvergură, investitorii, să se orienteze către alte zone din apropiere și nu numai. Normele de protecție aeroportuară nu mai permit să se dea avize pentru ridicarea unor noi construcții.”

Parcul este deţinut de Consiliul Judeţean Mureş, Consiliul Local al oraşului Ungheni şi Consiliului Local al comunei Sânpaul şi a fost realizat în urma unor investiţii de circa 5 mil. euro.

Sursa: MS / Mirela Rotar – RTM / Foto: colaj