Două persoane – un elev de 14 ani şi o femeie – au fost rănite, miercuri dimineaţă, în urma unei explozii produse la şcoala din localitatea Voiniceni din judeţul Mureş, potrivit primelor informaţii furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Explozia nu a fost urmată de incendiu şi s-a produs în urma unei acumulări de gaze, la o sobă de teracotă dintr-o sală de clasă.

În urma deflagraţiei, au fost răniţi un elev de 14 ani şi o femeie de aproximativ 60 de ani, angajată a şcolii. Ambele victime au suferit arsuri de gradele I şi II la faţă şi au fost preluate de echipajele Serviciului de Ambulanţă şi transportate la UPU Târgu Mureş.

De asemenea, au fost evacuaţi aproximativ 70 de elevi şi şapte cadre didactice.

ISU Mureş a intervine cu două autospeciale şi cu un echipaj de CBRN, iar primele informaţii mai arată că deflagraţia a fost de mică amploare, nefiind semnalate pagube.

Intervenția la fața locului este în plină desfășurare, a declarat pentru Radio Tg.Mureș, purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, Cristian Virag:

“În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș a fost solicitat să intervină în localitatea Voiniceni în cazul producerii unei explozii. La locul solicitării s-au deplasat 2 echipaje apartinând Detașamentului de pompieri Mureș, iar în sprijin a fost trimis echipajul CBRN. După executarea recunoașterii, s-a constatat că explozia s-a produs în incinta școlii din localitatea Voiniceni, iar în urma în urma exploziei au rezultat 2 victime, una de sex feminin cu arsuri de gradul II la nivelul feței și un băiat de 14 ani cu arsuri de gradul I la nivelul feței. Ambele victime au fost predate echipajelor SAJ prezente la fața locului pentru a fi transportate la Unitatea de primiri urgențe. De asemenea, au fost evacuați aproximativ 70 de elevi și 7 cadre. Până nu se verifică clădirea nu se pot întoarce în școală.”

Starea celor doi răniți este stabilă, spune Mariana Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Târgu Mureș. “Persoana în vârstă de 50 de ani, ambele sunt la UPU Smurd, are o arsură de grad 1 și 2 pe 11, 12% din suprafața corporală, fără căi aeriene, este stabilă, va fi transferată la Spitalul de Arși Mureș. Baiatul de 14 ani s-a prezentat cu o arsură de grad 1 la nivelul feței și cu o senzație de arsură la nivelul ochilor, va fi trimis către clinica de oftalmologie. Doar la nivelul genelor și sprancenelor se vede mai tare, în rest este doar senzația de arsură,” precizează Mariana Negoiță.


Ieri, publicam un material in care atrageam atentia asupra lipsei de implicare a celor obligati de lege sa o faca: IPOCRIZIE! Inspectorul sef cauta abia acum eventualele probleme care tin de siguranta elevilor in scoli! FOTO

Sursa: news.ro / RTM / digi24.ro / Foto: colaj arhiva