In urma cu cateva luni de zile…

Acum ceva săptămîni primeam ceva informații despre instalarea noului RMN de la Spitalui Clinic Judetean Mures, cel care ține de CJ Mures, condus de UDMR-PSD.

Am trimis cererea din prima imagine de mai jos.

Primul răspuns, deși era logic și puteau intreba rapid, dacă nu mă refer de fapt la anul 2018, a fost ceva de genul: pai nu avem cum sa va raspundem, deoarece anul este 2019.

Am corectat anul si am retrimis cererea catre CJ și Spitalul Clinic Judetean Mures. Raspunsul este cel din imaginea de mai jos.

Desigur deputatul cadru universitar al UMF TG MUres, conf dr. Florin Buicu a distribuit in 29 iunie 2018 poza cu marii conducatori UDMR si PSD de Mures a CJ, fara de care nu se putea realiza amenajarea incaperii.

Doar ca ce au uitat sa raspundă cei de CJ MUREȘ, Spitalul Judetean Mures, iar deputatul Buicu a uitat sa mai posteze este de fapt următoarea poveste auzită de la două persoane diferite din zona medicală tîrgumureșeană:

RMN ul celor de la GENERAL ELECTRIC a costat 1 milion de EUR. Au fost distribuite prin CJ urile din tara vreo 25 de bucati, luate din imprumut de la Banca Mondiala, daca nu ma insel.

Unul a ajuns la Spitalul Judetean Mures, detinut de CJ MURES. Era al doilea RMN de la un spital public din judetul Mures, asteptat de multa vreme de pacientii si medicii din zona.

Are nu stiu cite tone si are nevoie de spatiu special amenajat. Se știa foarte clar ce fel de spatiu are nevoie, deoarece asa cum scriam mai sus, mai era unul instalat in alt spital public.

Dupa ce l-au adus cei de la firma furnizoare si au primit spatiul, s-au trezit că de fapt spațiul nu a fost bine pregătit și lucrările nu au fost recepționate cum trebuie de cei angajati de conducerea Spitalului Judetean Mures.

Cind i-au dat drumul sa faca ceva probe, din cauza trepidatiilor generate de magnetii RMNului, s-a crăpat tavanul de la spațiul unde era instalat și s-au crăpat și conductele cu apa reziduală/ menajeră ce se afloau deasupra tavanului incaparii dedicate noului RMN. Asa că ”botezul” noului RMN s-a făcut cu tot felul de apă ”sființită” de la toaletele si chiuvetele spitalului.

Normal că aparatul a pierdut garanția, iar asta înseamnă bani de la bugetul comunității, inclusiv pentru repararea încăperii și eventuala consolidare necesară pentru ca RMNul sa poata functiona în condiții optime.

Sau ar trebui să răspundă cineva din conducerea CJ MUREȘ și a SPITALULUI JUDETEAN MURES dacă această poveste este adevărată?

Sursa: pagina Dan Masca / Foto: colaj captura