Pe langa manuale pline de greseli, scoli care stau sa cada, sefi obraznici din primarie…

Este greu de inteles de ce continuam cu aceste festivitati comuniste in care copii sunt asezati in careu si sunt obligati sa asculte cuvantari inutile din partea unor cercetati penal pentru coruptie sau a unor jandarmi care, probabil, in urma cu putin timp, le-au gazat parintii pentru ca au indraznit sa se revolte impotriva unui sistem, creat si condus de niste socialisti cu puternice radacini comuniste.

Ce exemplu poate sa fie pentru elevi o persoana cercetata penal pentru coruptie care incearca sa-i “indrume” in viata? „Dacă-i învățăm pe elevi să dea șpagă, să nu ne mirăm că vor lua șpagă când vor ajunge adulți”, spunea George Trifan, un profesor de informatică în vârstă de 32 de ani, care a trecut de nivelul comunist in care ne complacem si din care nu se vrea sa iesim.

Ce exemplu poate sa fie pentru elevi un jandarm a carui imagine este in aceste momente cel putin spus indoielnica? La ce foloseste discursul acestora avand in vedere ca primaria Tirgu Mures are incheiate contracte de sute de mii de euro cu o firma privata de paza, care, teoretic, asigura siguranta elevilor targumureseni?

Daca de la comunistii, pardon… socialistii, de la nivel central nu avem mari asteptari, ce sa mai vorbim de la astia mici de la nivel local?

De exemplu, micul inginer sef de la Directia Scoli din cadrul primariei Tirgu Mures, platit cu cca 2.000 de euro lunar, care face pe marele conducator din invatamantul muresean. Atat de “mare” se crede incat refuza sa dea explicatii in ce priveste cheltuirea banilor publici pentru scolile muresene! Poate a ramas prea relaxat dupa “cursul de perfectionare” de pe litoral, platit din bani publici, la care a participat sau poate nu exista sau nu stie de vreo investitie reala in scoli.

Desi i-au fost adresate intrebari punctuale si pertinente, acesta raspunde in bataie de joc, platit fiind si din banii parintilor elevilor mureseni, iar intrebarile i-au fost adresate chiar de catre un parinte, in cazul de fata presedintele POL, Dan Masca.

Intrebari adresate in 6 august 2018:
“Buna ziua,
as dori sa primesc via email, in format electronic, conform legii 544/2001 un tabel, care sa contina urmatoarele coloane si sumele corespunzatoare :
Coloana 1. nume institutie invatamint.
Coloana 2. suma alocata si cheltuita in 2018 din bugetul municipiului Tirgu Mures pentru materiale educationale
Coloana 3. suma alocata si cheltuita in 2018 din bugetul municipiului Tirgu Mures pentru renovare terenuri de sport si sala de sport
Coloana 4. suma alocata si cheltuita in 2018 din bugetul municipiului Tirgu Mures pentru dotarea laboratoarelor cu echipamente necesare desfasurarii orelor de chimie, fizica, informatica, electrotehnica, desen, muzica folosind echipamente si dotarea specifica secolului XXI.
Coloana 5 Sumele aflate in faza de licitatie si pentru ce anume vor fi alocate
Va multumesc!”

Raspunsul nepotului-inginer, pus sef la Directia Scoli, plin de tupeu chiar daca a depasit termenul legal de 30 de zile in care era obligat de lege sa raspunda:

Din pacate, asa cum spun si cei de la recorder.ro, am intrat într-un nou an școlar, cu eternele discuții despre manuale prost făcute și școli care stau să cadă. Însă dincolo de aceste probleme, învățământul românesc e măcinat și de alte boli, pe care puțini au curajul să le enunțe: profesori blazați, protejați de reguli absurde, influențe politice la toate nivelurile și un sistem de cadouri în care tot mai puțini înțeleg granița dintre un gest simbolic și o șpagă consistentă.

Vomont Gazos /  Foto: colaj /  tirgumures.ro