Sa speram ca nu ramanem doar cu “inaugurarea lucrarilor”, asa cum s-a intamplat in cazul Centurii Ocolitoare…

Podul peste râul Mureș, care asigură legătura dintre cartierul Unirii din Tîrgu Mureș și municipiu, legătura DN 15E, precum și a comunelor limitrofe cu orașul, urmează a intra în reparații capitale. Astfel, vineri, 7 septembrie 2018, este programată vizita de lucru în vederea predării amplasamentului către societatea care va executa lucrarea.

Proiectul are ca scop realizarea unor lucrări de reparații, care vor menține podul la parametri normali de exploatare și vor respecta cerințele de rezistență și stabilitate, precum și prelungirea duratei de viață, respectiv îmbunătățirea siguranței, confortului și funcționalității în exploatare a acestuia.

Astfel, se vor efectua lucrări de reparații și consolidare a podului peste râul Mureș, deoarece de-a lungul timpului au apărut degradări și defecte majore, infiltrații puternice ce necesită executarea unor lucrări de reparații obligatorii și a unor lucrări diferențiate în funcție de constatările din teren.

Constructorul va avea de reabilitat lungimile reale totale ale podului, pasajului şi a rampelor de acces: 626,00 m, suprafaţa totală a lucrării: 11.700 mp. În prima etapă programată, se vor efectua lucrările de consolidare a structurii.

Durata contractului este de 36 de luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Sursa:tirgumures.ro