Nepasarea sau nepriceperea administratorului, cu siguranta nu “taxele prea mici” platite de enoriasi…

Biserica de piatră este o biserică de referinţă în orașul Târgu Mureș, având și cel mai important cimitir ortodox, fiind un obiectiv turistic foarte vizitat. Din pacate, administrarea acestuia este sub orice critica. Fara prea multe comentarii, cum bine se poate observa in imaginile primite de la un cititor MS, cimitirul se afla intr-o stare deplorabila, departe de respectul cuvenit fata de amintirea celor trecuti in nefiinta.

Nu este normal ca in cel mai important cimitir din Tirgu Mures, inca de la intrare sa te intampine mormane de gunoaie, iar mai apoi sa-ti faci loc printre balarii pentru a putea ajunge sa aprinzi o lumanare in amintirea celor dragi care au plecat la Ceruri.

APEL! Nu stim daca nepasarea sau nepriceperea administratorului – cu siguranta nu “taxele prea mici” platite de enoriasi – au dus la aceasta situatie, dar il rugam pe aceasta cale sa intreprinda de urgenta masuri pentru remedierea problemelor!

La final, cateva cuvinte despre istoria locasului de cult…

Concepută după principiile decorative ale artei baroce, biserica cu hramul “Învierea Domnului”, cunoscută și sub numele de “Biserica Bob”, după numele ctitorului lăcașului, episcopul Ioan Bob, este situată în Târgu Mureș pe strada Mitropolit Andrei Şaguna numărul  9.

Lăcașul sfânt, iniţial construit din lemn, a fost înălţat în anul 1750, de credincioșii greco–catolici, cu acordul împărătesei Maria Tereza. Trei decenii, mai târziu biserica a ars din temelii, fiind astfel necesară reconstrucţia sa, lucru realizat între anii 1792–1794, când a primit și numele de “Biserica de piatră”.

MS / ortodox.ro / Foto cop: colaj