În județul Mureș urșii s-au înmulțit în ultimii 3-4 ani, însă acum sunt prezenți și în Tîrgu Mureș, spune Șeful Salvamont Kovacs Robert. Asa că, recent, s-au pus afișe de avertizare pentru cei care folosesc traseele turistice și sportive omolgate.

Aproape în fiecare săptămână sunt semnalizați de cei care fac ture, pentru că avem 4 trasee turistice omologate și un traseu de bicicletă în jurul Livezeniului. Dacă intră în zona de confort a ursului, posibil să fie atacați.”

Platoul Cornești este una dintre cele mai aglomerate zone din Tîrgu Mureș vara, iar localnicii nu vor să renunțe la tabieturi de teama urșilor.

Salvamontiștii ne recomandă să nu purtăm căști în zona pădurilor și să nu circulăm singuri. Șeful Salvamont Mureș, Kovacs Robert.

Să facem gălăgie, din când în când să strigăm sau să lovim două bucăți de lemn, sau să fluierăm și atunci aproape sigur că nu ne vom întâlni cu ursul”

Kovacs Robert spune că s-ar putea iniția acțiuni de relocare a unor exemplare, dar acest lucru nu se întâmplă încă în această zonă.

Sursa: Marcela German – RTM / Foto: arhiva