Perchezitii intr-un dosar de spalarea banilor…

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și ai Direcției Operațiuni Speciale au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și a Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, 24 de percheziții în județele Mureș, Maramureș, Satu Mare, Brașov și Covasna.

În fapt, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie — iulie 2018, mai multe persoane ar fi produs alcool pe raza județelor Maramureș și Satu Mare, fără a fi contorizat și evidențiat, după care l-ar fi transportat și distribuit pe raza județelor Mureș, Covasna și Brașov, fiind ulterior comercializat.

Sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăți comerciale, prin achiziția de imobile și autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienței veniturilor și crearea aparenței de legalitate a activităților economice.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în total 159.640 de fire de țigarete și 20.713,8 litri alcool, produse care se aflau în afara antrepozitului fiscal autohton, 4.000 de lei, precum și un autoturism de teren. De asemenea, a fost identificată o instalație artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantității de alcool produse.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 700.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Maramureș, Satu Mare, Brașov și Covasna, precum și jandarmi din cadrul grupărilor de jandarmi mobile din Târgu Mureș, Brașov și Cluj-Napoca.

IPJ Mures