Peşte mare, peşte mic, hai la Maior în cârlig! Sau la Florea! Sau la Elod…

Zicala i se potriveşte mănuşă consilierului local Elod Magyari – acelaşi care ne dă lecţii de moralitate în timp ce cabinetul său stomatologic funcţionează fără autorizările impuse de lege (vezi “Un consilier local sfidează legea şi târgumureşenii cu largul concurs al conducerii primăriei“) – şi tovarăşului său de haiduceli, Claudiu Maior.

După ce i-a obişnuit şi, în acelaşi timp, plictisit pe târgumureşeni cu ideea autoindusă că el va fi viitorul primar al Târgu Mureşului, iată cum consilierul local îşi dă iar în petec, vorbind vrute şi nevrute prin ungherele oraşului pe care cu jind vrea să-l conducă. Doar că, de data aceasta, prin limba-i ascuţită, Elod Magyari riscă să tulbure (dacă nu a făcut-o deja), apele în care se scaldă liniştiţi Dorin Florea şi Claudiu Maior.

Vicleni din fire, aşa cum îi cunoaştem cu toţii, cei doi corifei din fruntea administraţiei locale îşi plasează “investiţiile” private prin prieteni, rubedenii, apropiaţi, patroni de crâşme şi alte asemenea născociri, doar, doar li s-o pierde urma. Iar inventivitatea lor de bişniţari ieftini i-a făcut să se oprească, de data asta, la investirea “economiilor” făcute cu trudă, în amenajări piscicole. Altfel spus, în lacuri de pescuit. De aici şi zicala: Peşte mare, peşte mic, hai la Maior în cârlig! Sau la Florea! Sau la Elod!

De data aceasta, însă, ghinion! Tocmai cel pus paznic la oi şi băgat la înaintare, Magyari Elod, este veriga slabă ce trâmbiţează în tot oraşul că şi-a amenajat în Livezeni-Ivăneşti, împreună cu Claudiu şi Dorin, cel mai tare şi mai populat lac de pescuit din zonă. Fie vorbeşte fără el, fie spune adevărul, fie a ajuns într-o situaţie în care trădarea îi este mai aproape de cămaşă, decât interesele “comune” pe care cei trei le au în consiliul local.

Până aici, aţi putea spune, nimic spectaculos, că doar oricine îşi poate amenaja, dacă dispune de resurse şi obţine toate autorizările, o amenajare piscicolă. Lucrurile tind să devină însă mult mai complicate atunci când foloseşti abuziv în interes personal tocmai firmele care au contracte cu Primăria. Pentru că, până la urmă, despre asta este vorba: despre legalitate, integritate şi bun simţ. Atribute ce nu-i caracterizează pe nici unul din cei trei!

Acelaşi Magyari Elod se dă în stambă şi le explică “prietenilor” cum a reuşit el să bage în Primărie firma Korondi din judeţul Harghita, pe tot ce înseamnă lucrări în lemn făcute în oraşul nostru. Abonată la contracte grase cu administraţia locală, brusc, aceeaşi firmă construieşte şi montează foişoare şi căsuţe la lacul din Ivăneşti. La fel de brusc cum, firma Citadin, asfaltatoarea tuturor străzilor şi trotuarelor din oraş, sapă, taluzează şi amenajează terenul de la lac. De folosirea camionetelor Primăriei la lucrările de la baltă, nici nu mai are rost să pomenim.

O fi contravaloarea tuturor acestor lucrări inclusă în asfaltul, parcările din lemn şi pergolele contractate de Primărie? Că doar, nu-i aşa, are balta peşte!!!

MS / Foto: colaj