In cateva zeci de minute…

Mai multe gospodării din municipiul Târnăveni şi localitatea Adămuş, judeţul Mureş, au fost inundate, luni seara, în urma ploii torenţiale care a durat circa o oră. Şanţurile s-au umplut cu apă, care apoi s-a revărsat, sistemele de canalizare fiind ineficiente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, în Târnăveni au fost, luni seara, opt zone unde au fost anunţate inundaţii, apa intrând în curţile, pivniţele şi bucătăriile oamenilor.

Pe teren s-au deplasat trei echipaje care au scos apa cu ajutorul motopompelor. Inundaţiile s-au produs după ce sistemele de canalizare nu au făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii.

De asemenea, şi la Adămuş, localitate aflată la câţiva kilometri de Târnăveni, s-au produs inundaţii, după ce şanţurile s-au umplut de apă, care s-a revărsat în gospodăriile oamenilor, casele fiind situate mai jos decât şoseaua principală.

Localnicii au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aceste inundaţii s-au produs şi din cauza că şanţurile nu au fost curăţate.

Ploaia torenţială a durat circa o oră.

Totodata, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate pe DN14 A, la kilometrul 20, la ieșirea din localitatea Mediaș spre Târnăveni, județul Mureș, din cauza apei pluviale ajunse pe carosabil.

Sursa: mediafax.ro / infotrafic