Operaţiunea MONSTRUL – în rolurile principale: Florea, Maior & comp…

În timp ce municipiul de pe Mureş geme de probleme care mai de care mai apăsătoare şi care aşteaptă să fie rezolvate, în timp ce unii dintre angajaţii Primăriei sunt copleşiţi de volumul imens de muncă, o altă parte a funcţionarilor, cei “aleşi”, se răsfaţă în aceste zile în Delta Dunării la pensiuni de lux, pe banii dvs, ai contribuabililor. Totul, sub masca unor aşa-zise cursuri de perfecţionare în achiziţii publice.

Nu contestă nimeni necesitatea şi utilitatea unor astfel de cursuri, atunci când ele sunt destinate celor care întradevăr au nevoie de ele. În cazul de faţă, angajaţilor Serviciului Achiziţii Publice din cadrul Direcţiei Economice, care se ocupă efectiv de achiziţiile publice ale Primăriei. Doar că, stupoare! În retorica apucăturilor cu iz penal cu care ne-au obişnuit în ultimii ani, Florea Dorin şi Maior Claudiu au deplasat în paradisul deltaic doar directori, directoraşi şi funcţionari din Primărie care n-au nici în clin, nici în mânecă cu achiziţiile publice. La ce o fi având nevoie de acest curs secretara lui Florea sau secretara lui Maior (da, aţi citit bine, Maior inculpatul şi incompatibilul are chiar şi secretară plătită din bani publici)? Dar purtătorul de cuvânt al instituţiei? Dar alţi directori, apropo de d-na Hetrea, achizitori de spectacole şi bairamuri pe sume astronomice? Nu ne poate răspunde nimeni, în afară de Florea şi Maior, desigur!

În tot acest timp, “neaveniţii” şi “birocraţii” care fac achiziţiile şi, mai mult, răspund de corectitudinea şi legalitatea lor, sunt ţinuţi în birouri, se autoperfecţionează prin studiu individual şi, pe deasupra, mai şi muncesc. În folosul cetăţeanului! Toată distracţia, spun cei rămaşi acasă – nişte frustraţi, domnule, nişte frustraţi – costă nu mai puţin de vreo 80.000 de lei. Mult? Puţin? Apreciaţi dvs, cei din buzunarul cărora sunt jecmăniţi aceşti bani de către luntraşii-şefi Maior şi Florea.

Este suficient pentru oricine să intre pe pagina de booking a pensiunii Mila 23 şi să constate – ce surpriză! – că aceasta nu are în dotare nici urmă de spaţii în care aleşii noştri să se şcolească, dar are în schimb piscină, biliard şi bărci de croazieră. Sau, cine ştie, poate sunt bărci dotate cu măsuţe şi băncuţe pe care corijenţii la bun simţ Florea şi Maior îşi tocesc coatele de atâta carte! Sic!

P.S. Cine nu crede, să-i întrebe pe funcţionarii din Primărie care au rămas să servească interesul cetăţeanului şi care, din motive necunoscute, nu au acces la astfel de “cursuri”. Sau să-i caute – dar nu în Piaţa Victoriei din Tg. Mureş, că nu-i găsesc – pe cei pe care-i plătesc să le administreze oraşul! Halal administraţie locală!

MS / Foto: colaj