“Povestea porcului” sau noile promisiuni socialiste! Daca voi mai credeti… noi nu suntem de vina 😉

Desi nu ne aflam inca in campanie electorala, iata ca pesedistii nu contenesc in a face promisiuni care mai de care mai fantasmagorice. In cazul de fata, socialistul viceprimar al municipiului Tirgu Mures, S. Papuc, vine cu niste povesti demne de basm (vezi “Povestea porcului”) referitoare la transportul in comun, cu puternic impact emotional, avand in vedere situatia dezastruoasa in care se circula in urbea noastra.

Mai exact, dansul anunta achizitia, atentie, nu a catorva, ci a 47 de autobuze electrice!! Asta in conditiile in care de vreo 3 ani ne abureste cu achizitia a altor 80 de autobuze noi, dar care nu au ajuns nici pana astazi. Si pentru a parea credibil, vine cu o serie de detalii, asa ca orice minciuna sa devina cat mai credibila; se faleste si cu lungimea… autobuzelor:

Municipiul Tîrgu-Mureș, în urma adresei pe care am primit-o de la Ministerul Dezvoltării, semnată de domnul vicepremier Paul Stănescu, va trebui să adopte o hotărâre de Consiliu Local de urgență, pe care va trebui să o trimitem până în 30 iulie, prin care să consfințim încheierea unui protocol de asociere și a unui acord de colaborare, prin care să împuternicim Ministerul Dezvoltării să lanseze procedurile de achiziție pentru achiziționarea a 32 de autobuze electrice cu dimensiunea de 12 metri și a 15 autobuze electrice cu dimensiunea de 10 metri, împreună cu stațiile de încărcare, rapidă sau lentă, aferentă fiecărui tip de autobuz,” a declarat pentru RTM, vicele socialist S.P.

Daca ati crezut ca asta a fost tot ce a putut debita pe acest subiect, va inselati. Mai adauga inca 38 de autobuze noi, transmitandu-le targumuresenilor ca parcul auto va fi inlocuit 100%. Este foarte adevarat ca nu precizeaza si anul in care aceste lucruri vor deveni realitate.

Sunt primele autobuze electrice care vor ajunge în Tîrgu-Mureș, municipiul mai dorește să achiziționeze un număr de autobuze hibride prin ADR Centru și un număr de minim 38 de autobuze diesel din fonduri locale. Practic, vorbim de o înnoire 100% a parcului auto și, pe lângă cele pe care le avem, cele 20 autobuze Iveco, de atingerea unui număr pe care ni-l dorim, de 118,” mai graieste S.P.

No, cum va spuneam inca de la inceput, cine-l mai crede…

MS / Foto: colaj