Un bărbat din Tîrgu Mureș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că ar fi amenințat o persoană cu acte de violență asupra sa și a membrilor familiei.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Tîrgu Mureș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureș au organizat o acțiune în urma căreia au identificat un bărbat, de 39 de ani, din Târgu Mureș.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că persoana respectivă ar fi împrumutat în cursul lunii iunie a.c., 800 de lei persoanei vătămate, iar pentru recuperarea acestora ar fi recurs la amenințări asupra ei și a membrilor familiei sale, atât în mod direct cât și prin rețelele de socializare.

Polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința persoanei bănuite de comiterea infracțiunii de șantaj, în urma căreia, polițiștii au identificat și ridicat 4 telefoane mobile cu cartelele telefonice aferente.

Față de persoana în cauză a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 18 iulie a.c. instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

IPJ Mures / Foto: arhiva