Pentru cercetare aeriană, dar şi pentru transportul echipamentelor…

Dronele sunt folosite în activitatea salvamontiştilor din judeţele Mureş, Argeş, Gorj, Hunedoara, Harghita şi Vâlcea pentru cercetare aeriană, dar şi pentru transportul echipamentelor de salvare şi medicale. Astfel, dronele au fost deja testate pentru transportul defibrilatoarelor, rachetelor de semnalizare, acumulatorilor pentru staţiile de emisie recepţie sau instalaţiilor de iluminat, anunţă Salvamont România.

Capacitatea de intervenţie a echipelor salvamont creşte pe zi ce trece, datorită atenţiei acordate activităţii de salvare montană de către administraţiile locale şi judeţene prin asigurarea condiţiilor materiale şi financiare necesare pentru pregătirea profesională şi dotarea salvatorilor cu echipamente de lucru, protecţie, salvare, deplasare şi comunicaţii. În ultima perioadă, în dotarea echipelor Salvamont au intrat şi dronele, folosite nu numai pentru cercetarea aeriană, ci şi pentru transportul anumitor echipamente de salvare sau medicale”, anunţă Salvamont România.

Calitatea serviciilor asigurate în evenimentul montan este unul dintre cele mai importante criterii pe care structurile Salvamont şi toate celelalte structuri implicate în soluţionarea evenimentului montan cu persoane cu afecţiuni medicale urmăresc să le realizeze la un nivel cât mai ridicat, mărind, astfel, şansele de supravieţuire a victimelor şi deruland acţiuni de salvare în condiţii de siguranţă sporită pentru cel salvat şi salvatori”, mai spun salvamontişitii.

Foto: Salvamont Romania