In memoriam lui Jimmy – catelul Cetatii din Sighisoara, sute de turisti au postat poze si amintiri zilele trecute pe pagina acestuia si a fost transmisa si propunerea ca lui Jimmy sa i se faca o statuie in Piata Cetatii, dupa modelul celor mai loiali caini din lume: Hachiko, din Japonia, sau Greyfriars Bobby, din Edinburg.

Cei care au venit cu aceasta idée spun ca sponsori pentru materializarea ei vor exista trebuie doar ca cineva sa faca propunerea Consiliului Local sustinand ca astfel catelul Jimmy va ramane in amintire ca “ paznicul Cetății”iar statuia lui va reprezenta un punct de atracție pentru turiști. 

Jimmy era catelul Cetatii Sighisoara, iubit de turistii din intreaga lume, ce au venit in orasul nostru, catelul ce a primit nenumarate mangaieri de la acestia si care se afla in pozele lor, catelul ce a insotit mii de turisti in vizitele lor prin Cetate, indiferent de anotimp. 

Jimmy, cunoscut si ca paznicul Cetatii avea si o pagina de Facebook si chiar si tricouri au fost inscriptionate cu Catelul Cetatii Medievale iubit atat de sighisoreni cat si de turisti.

Sursa: radioson.ro / Foto: Ami Molnar Becker, Tanko Zsolt