UPDATE: Procurorul general Augustin Lazăr a delegat un procuror-șef interimar la Direcția Națională Anticorupție. Marius Iacob va conduce DNA până la numirea unui nou procuror-șef


Moment istoric la DNA. Laura Codruta Kovesi aplaudată de colegii care au ieșit să o susțină. Fostul procuror-șef a susținut declarația cu vocea tremurândă…

Laura Codruța Kovesi a declarat că a luat act de revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA, după ce decizia de revocare a fost publicată în Monitorul Oficial. Ea a îndemnat cetățenii români „să nu abandoneze lupta anticorupție”!

Funcția de procuror sef al DNA rămâne vacantă, iar procurorul general Augustin Lazăr va face o delegare pentru ocuparea acestei funcții. Este de așteptat ca cel care va asigura interimatul funcției de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție să facă parte și în prezent din cadrul acestei instituții.

Interimatul ar putea fi asigurat fie de unul dintre cei doi adjuncți ai Laurei Codruța Kovesi, fie de unul dintre șefii de secție din cadrul DNA.

Anunțul procurorului general cu privire la persoana care va fi numită șef interimar al DNA va fi făcut cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.

Rămân însă semne de întrebare în legătură cu ce se va întâmpla pe viitor cu funția de procuror-șef al DNA. Știm ce propune legea – propunerea vine din partea ministrului Justiției, avizată apoi de CSM, iar numirea este făcută de președintele țării. Nu știm cum va proceda ministrul Justiției – dacă va face direct o propunere sau dacă va urma procedura pe care a avut-o în vedere și atunci când a propus un nou șef la DIICOT. Atunci a organizat un concurs și timp de o lună procutorii și-au putut depune candidaturile, apoi după un interviu ministrul a făcut propunerea.

Primele declaratii facute de Laura Codruța Kovesi dupa demitere:

Declarații de presă susținute de Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi

Declarații de presă susținute de Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi

Publicată de Privesc.Eu pe Luni, 9 Iulie 2018

Sursa: digi24 / Video: privesc.eu