Este alertă alimentară în România şi au fost retrase de la vânzare legume congelate din Ungaria, contaminate cu Listeria, o bacterie periculoasă, care poate provoca septicemie sau meningită.

ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje de către Punctul Naţional de Contact al Ungariei cu privire la includerea României pe lista de distribuţie a produselor congelate aparţinând companiei „Greenyard” din Ungaria, anunţă Autoritatea.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA) anunţă, vineri, că firma producătoare Greenyard a retras „pe baza pricipiului precauţiei” toate produsele congelate comercializate de pe piaţa din Europa, inclusiv din România.

În Europa nouă oameni au murit, după ce au mâncat astfel de produse. La Bucureşti, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a făcut publică lista legumelor congelate posibil contaminate, iar consumatorii sunt sfătuiţi să se uite cu atenţie pe etichete.

Sursa: mediafax/RTM / Foto: colaj arhiva