„Parapetii mortii”, capacele de canal din mijlocul drumului…

Locuitorii sunt revoltați de numărul tot mai mare de accidente rutiere produse pe raza comunei lor. Primarul Sofalvi Szabolcs spune că a identificat cel puțin 10 probleme la drumul național care traversează comuna Sangeorgiu de Mureș, de la parapetul care împiedică vizibilitatea și crește viteza autovehiculelor, la astuparea hidranților, capacele de canal, lipsa locurilor de parcare, treceri pentru pieton cu buton sau amplasarea stațiilor de autobuz. Sofalvi spune că s-au înregistrat peste 100 de accidente de când a fost montat parapetul, din care peste 10 cu victime omenești, și că oamenii au ajuns la capătul răbdării.

”Este o problemă la care am ajuns la capătul răbdării. Au avut loc strângeri de semnături, chiar proteste cu mașini, dar pentru că persistă accidentele, ultima dată chiar mașinile angajaților noștri care erau parcate la Primărie au fost lovite, în această perioadă vom organiza noi proteste, vom vedea ce forme legale putem găsi, dar am ajuns și la această situație, dacă se va recepționa așa strada, pentru că în toamnă se termină garanția, vom acționa în instanță administratorul drumului pentru această nepăsare sau inacțiune.”

Primarul comunei Sg.de Mureș a precizat pentru RTM că trimite regulat sesizări autorităților responsabile, dar răspunsurile sunt vagi sau inexistente.

Sursa: RTM – Raluca Creţ