La noi, minunea nu dureaza nici 3 zile…

Nu e nevoie sa ne miram nici chiar de aceasta noua absurditate, daca ne amintim ca traim in Mures, Tirgu Mures, unde, din cauza “bravilor conducatori”, regasim luna de luna astfel de paradoxuri. Nu am uitat de inaugurarea lucrarilor la centura, nici de telegondola sau alte grozavii.

In cazul de fata vorbim de podul de pe strada Secerei din Tirgu Mures, surpat in urma cu ani de zile si lasat asa de “bravii conducatori”, pana in urma cu cateva luni cand au catadicsit sa aloce bani si pentru aceasta grava problema de infrastructura, probabil cu multa amaraciune in suflet, doar mai organizau vreo 2 concerte “gratuite” cu banutii astia.

Asadar, s-au alocat bani din taxele targumuresenilor si s-a reparat podul. Intelegem si faptul ca in zona mai exista o lucrare in derulare, de reabilitare a strazii pe care se afla si podul peste Poklos despre care vorbim. Foarte bine pana aici.

Ce nu intelegem si este de-a dreptul o absurditate, inaugurarea podului in 14 iunie, poze si texte platite in presa lor pentru laude, iar dupa numai cateva ore au inchis din nou circulatia rutiera. Cum sa te lauzi cu o lucrare care, chiar terminata, sa nu poate sa fie functionala. Ce au avut de castigat targumuresenii pentru cateva ore de circulat pe pod? Mai grav este ca ei stiau foarte bine ca inaugureaza un lucru nefunctional pentru inca o perioada de timp. JALE!

 

Interesanta este si partea de reabilitare a strazii, realizata de firma Citadin Prest in baza unui contract multianual in valoare de vreo 5 milioane de euro. In felul acesta nu mai sunt nevoiti sa faca proceduri de licitatie pentru fiecare lucrare in parte si nu se pierde timp, spun ei. Problema e ca nu prea se reabiliteaza strazi, iar cele pe care spun ca le-au reabilitat arata de multe ori mai rau ca inainte. Cert e ca banii pleaca din buzunarele targumuresenilor, indiferent de calitatea lucrarilor.

Targumureseanul Kodok Marton a initiat o adresa catre primaria Tirgu Mures, pe care o redam mai jos, iar raspunsurile primite sunt exact ceea ce v-am explicat deja.

MS / Foto: colaj fb