Gata cu politisti “ascunsi in boscheti”! Liber la “calcat pedala”?

In Camera Deputaților s-a votat ieri un proiect de lege care aduce modificări la Codul Rutier și obligă ca polițiștii rutieri să foloseasca radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate cu panouri rutiere afișate înainte cu 500-1000 de metri înainte.

Proiectul de lege initial prevedea că maşinile de poliţie cu radar trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române și să fie poziţionate vizbil.

Comisia juridică și cea pentru Transporturi din Camera Deputaților a adus modificări proiectului de lege, astfel încât “maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.

Panoul de avertizare va fi montat de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Deputatul Cătălin Drulă spune că forma adoptată este una „oribilă” care face practic imposibilă aplicarea Codului Rutier în ce privește viteza. „După promulgare, va fi liber la călcat pedala. (…) este pur și simplu o oroare!”.

Deputații din comisie au mai decis ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

Sursa:hotnews.ro