Voi ce parere aveti? Politia spune ca…

Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, spune ca acestea au scazut in urma campaniilor preventive din ultimii ani, privind furturile din buzunare sau genţi, în staţii și în mijloacele de transport în comun.

Daca ne luam dupa zecile de postari de pe retelele de socializare, in care muresenii reclama asemenea incidente, am spune ca Politia se cam inseala in privinta rezultatelor campaniilor derulate de ei.

“Hoţii din buzunare operează deseori în grupuri, dau obiectul furat rapid din mână în mână, pentru a nu fi prinşi. Se împing sau înghiontesc, pentru a distrage atenţia, moment în care acţionează. În general sunt vizate persoanele de sex feminin, minorii, persoanele de vârsta a treia. Bunurile vizate de hoţi sunt portmoneele din poşete, genţi (în 50% cazuri ), telefoanele mobile şi diferite sume de bani.

Staţiile cele mai vizate sunt cele folosite de persoanele care vin din mediul rural, zona Panov, Spital Judeţean, Policlinica 2. Ca urmare a activităților desfășurate, faptele de furturi din buzunare au cunoscut un trend ușor descendent,”  a declarat pentru RTM Purtătorul de cuvânt al IJP Mureș, Emanuela Rugină.

Sursa: RTM / Foto: colaj