Ieri dimineață, în urma finalizării lucrărilor de reabilitare a pistei, prima cursă internațională de pasageri a decolat de pe Aeroportul din Tîrgu Mureș. Aceasta a avut la bord 189 de pasageri fiind operată de compania turcă Corendon Airlines și având ca destinație Antalya.

Capacitatea portantă (PCN) a pistei, în urma expertizei tehnice realizate săptămâna trecută, este de 70, în condițiile în care, conform cerinţelor proiectului acesta trebuia să fie de minim 55 iar înainte de începerea lucrărilor acesta a fost de 26. Acest lucru face posibil ca de pe Aeroportul din Tîrgu Mureş să se poată zbura cu aeronave Airbus 320, dar şi cu aeronave mai mari.

Lucrările de reabilitare a pistei de aterizare/decolare au fost realizate de Asocierea de firme PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL, valoarea lucrărilor recepționate fiind de 56.758.085 lei cu TVA inclus.

Pentru alte curse mai avem de asteptat…

Săptămâna aceasta va fi reluată și operarea zborurilor Wizz Air către două destinații, respectiv Dortmund și Memmingen. De asemenea, cursa de Antalya va fi operată săptămânal până la finalul lunii septembrie. Conducerea Aeroportului Tîrgu Mureş duce discuţii continue cu toţi operatorii aerieni pentru diversificarea destinaţiilor accesibile de la Tîrgu-Mureş.

Din pacate pe siteul oficial al aeroportului – www.aeroportultransilvania.ro/ – la sectiunea “program zboruri”, nu regasim altceva decat “Serviciu Temporar Indisponibil”. Probabil nu au avut suficient timp (18 luni cat a fost inchis aeroportul) sa puna la punct si partea de online.  😉 Speram sa nu dureze si “reabilitarea” siteului inca vreo 2 ani…

Sursa: CJ Mures / Foto: captura video