Aproximativ 2-3 elevi/clasa au incercat substante interzise…

Din „Studiul privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învățământul liceal și profesional din județul Mureș”, realizat de Agenția Națională Antidrog în perioada 2016 – 2017, rezultă că 6,4% dintre adolescenți au consumat cel puțin o dată droguri în ultimele 12 luni, iar 3,3% – în ultima lună.
Anul trecut, la nivelul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Mureş au fost înregistrate 56 de cazuri noi de asistență a consumatorilor de droguri.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureș a demarat și o serie de campanii pentru a atrage atenția tinerilor asupra pericolelor la care se expun când consumă droguri.

Cei mai mulți consumatori care au beneficiat servicii de asistență pe parcursul anului 2017 au vârsta cuprinsă între 15 şi 25 ani.

Atentie la comportamentul copilului, prietenului..

Publicam aceasta stire cu statistica realizata de Agentia Antidrog, cu scopul de a atrage atentia asupra acestui fenomen extrem de nociv si foarte raspandit in randul adolescentilor mureseni. Dorim sa atragem atentia atat tinerilor si a anturajului in care se invart, dar si parintilor care trebuie sa stie ca manifestarea si comportamentul consumatorilor de substante interzise este foarte asemanator cu cel din timpul adolescentei, astfel, el poate sa fie confundat usor si trecut cu vederea de parinti si prieteni pana cand, in unele cazuri, este prea tarziu…

Sursa: Raluca Creţ – RTM / Foto:colaj