Vezi cum scapa violatorii si multi alti infractori din cauza celor care “reprezinta” muresenii in Parlament…

Iată deputații mureșeni care luni noaptea au votat modificările Codului de Procedură Penală prin care mii de infractori vor scăpa de pedepse, inclusiv Liviu Dragnea:

  • Socotar Dinu – PSD
  • Buicu Florin – PSD
  • Vass Levente – UDMR
  •  Csep Andrea – UDMR

Amendamentele PSD – UDMR – ALDE au primit votul final favorabil al Parlamentului. Iata care sunt acestea:

1. Comisia Iordache a votat o prevedere care i s-ar aplica lui Liviu Dragnea. Concret, a fost adoptat un amendament care precizeaza ca un caz este revizuit, daca hotararea de condamnare nu este semnata de judecatorul care a participat la solutionarea cauzei. Concret, Dragnea ar beneficia de revizuirea dosarului Referendumul daca modificarea s-ar aplica si retroactiv.

2. A fost adoptat un amendament prin care o instanta de apel nu poate desfiinta o solutie de achitare decat daca sunt readministrate probe sau introduse probe noi.

3. A fost adoptat un amendament prin care dosarul se claseaza daca in termen de un an urmarirea penala pentru fapta nu trece la urmarire penala pe numele unei persoane.

4. A mai fost adoptat un amendament prin care denuntul poate fi facut pentru a beneficia de reducerea limitei de pedeapsa, intr-un termen de maxim 6 luni de la data la care persoana a luat cunostinta de savarsirea infractiunii.

5. Alt amendament adoptat arata ca masura arestarii preventive poate fi luata de catre judecatorul de drepturi si libertati, in cursul urmaririi penale, sau de catre instanta de judecata in fata careia se afla cauza, in cursul judecatii, numai daca din probe rezulta indicii temeinice ca inculpatul a savarsit o infractiune.

6. A mai fost adoptat un amendament la articolul 249 privind Conditiile generale de luare a masurilor asiguratorii.

7. A mai fost adoptat un amendament la articolul 143 care arata ca convorbirile, comunicarile sau conversatiile interceptate si inregistrate,  care nu privesc fapta ce formeaza obiectul cercetarii, nu pot fi folosite sau atasate la dosarul de urmarire penala. Totodata, amendamentul mai stabileste ca in cazul in care pe parcursul derularii activitatii de interceptare sau inregistrare a convorbirilor, comunicarilor sau conversatiilor rezulta indicii savarsirii si ai altor infractiuni, poate fi ceruta completarea mandatului si cu privire la acele infractiuni.

8. La articolul 139, alineat 3, a mai fost introdus un alineat prin care camerele de supraveghere raman probe in dosare. Amendamentul ii apartine lui Marton Arpad.

”Inregistrarile de pe camerele de supraveghere precum si cele realizate in locuri publice se pot constitui ca mijloace de proba”.

9. Anterior a mai fost adoptat inca un amendament la acelasi articol 139, prin care inregistrarile efectuate de parti si de subiectii procesuali principali constituie mijloace de proba.

10. A mai fost adoptat un amendament al lui Catalin Radulescu, modificat si insusit de Ministerul Justitiei, pentru protejarea martorului amenintat:

Articolul 125 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Art. 125 Martorul amenintat

In cazul in care exista probe sau indicii temeinice ca viata, integritatea corporala, libertatea, bunurile sau activitatea profesionala a martorului ori a unui membru de familie al acestuia ar putea fi puse in pericol ca urmare a datelor pe care le furnizeaza organelor judiciare sau a declaratiilor sale, organul judiciar competent acorda acestuia statutul de martor amenintat si dispune una ori mai multe dintre masurile de protectie prevazute la art. 126 sau 127, dupa caz.

11.  A fost adoptat un amendament prin care audierea unei persoane nu poate dura mai mult de 6 ore, din 24.

12.  A mai fost adoptat un amedament in favoarea etniilor, atunci cand vine vorba de drepturile persoanei vatamate:

La articolul 81, alineatul (1), litera g2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

g2) dreptul de a i se comunica traducerea intr-o limba pe care o intelege a oricarei solutii de netrimitere in judecata, atunci cand nu intelege limba romana, in cazul persoanelor care apartin unei minoritati nationale comunicarea se realizeaza in limba materna. (Márton Árpád, deputat UDMR)

13. A fost adoptat un amendament care stabileste definitia suspectului. Propunerea apartine Ministerului Justitiei:

Sursa: manager.ro / Foto: colaj