Si ei sunt eroii nostri…

În data de 15.06.2018 ora 19:02 I.S.U. ,,HOREA,, al jud. Mureș a fost informat despre producerea unei viituri pe pârâul Fântânel din localitatea Lunca Bradului. La locul solicitării au fost trimise echipajul de la Punctul de lucru Deda împreună cu Garda de intervenție Toplița și SVSU Lunca Bradului.

Deoarece nu a fost posibil accesul către zona în care conform informațiilor existau câteva gospodării rămase izolate echipajele au monitorizat cursul de apă.

La un moment dat datorită puterii șuvoiului de apă malul pe care stătea unul dintre pompieri s-a surpat iar acesta a fost luat de ape și dus câteva sute de metri în aval unde Plt.maj. German Giulian împreună cu Plt.maj. Deac Ioan Ștefan (G.I. Toplița) au reușit să-l salveze din apele învolburate. Din fericire acesta nu suferit răni grave.

Le mulțumim salvatorilor pentru efortul făcut și mai ales pentru curajul dovedit și ne mândrim că sunt colegii noștrii.

Ca urmare a ieșirii din matcă a pârâului Fântânel, 17 gospodarii au fost afectate, o casa are 6 mp de perete prabusit, iar 5 persoane care locuiau în ea s-au autoevacuat, o bandă a drumului E578 a fost blocată cu aluviuni, 8 poduri și podete afectate, 2 stalpi de curent fiind in pericol de prăbușire. Din cauză că drumul a fost distrus nu s-a putut face o evaluare la fața locului nefiind posibil accesul.

Sursa: ISU Mures