Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Mureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T — Serviciul Teritorial Târgu-Mureș, au identificat o persoană bănuită de implicarea în activități infracționale de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În cursul lunii ianuarie 2018, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un bărbat de 26 de ani, din județul Covasna, care locuind în chirie, într-un apartament din Târgu Mureș, împreună cu persoana vătămată, un bărbat de 28 ani, din județul Harghita, ar fi intrat în posesia datelor de identificare a cardului bancar, precum și a cardului bancar aparținând acesteia și ulterior ar fi efectuat retrageri frauduloase de numerar, de la un bancomat din Târgu Mureș, în sumă de 7.597 lei.

Prin rechizitoriul întocmit la data de 2.02.2018 de către procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Târgu Mureș, bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva