Lipsa banilor, motivul amanarilor?!

In urma unei finanțari, care se face prin programul PNDL II, Podul peste Mureş din zona de nord a municipiului Tirgu Mureş, construit în 1982, va intra in reparatie, iar lucrările de reabilitare vor costa aproximativ 5 milioane de euro, din care 700 mii de euro vor fi suportati din bugetul orasului, conform comunicatului emis de primaria Tirgu Mures in ianuarie 2018.

Cum a trecut jumatate de an de la acel comunicat, ne-am interesat si am aflat ca licitatia este in derulare, se spera ca pana la finele lunii august se va incheia, dar estimeaza startul lucrarilor doar in vara anului viitor.

Cum sa inceapa peste un an lucrarile dupa licitatie? Oare nu au bani de fapt? I-au investit pe toti in concertele “gratuite” sau in noul Club Sportiv de Stat?

Iata ce raspuns au dat: “Licitația pentru Podul Mureș este în derulare. Patru firme participă la această licitație. Sperăm ca până la sfârșitul lunii august să adjudecăm lucrarea, iar mai apoi vom lua decizia cu privire la momentul începerii lucrărilor. Acesta ar putea fi sfârșitul anului 2018 sau chiar vara anului viitor, dacă am aștepta ca elevii să fie în vacanță și să evităm astfel aglomerația. Podul nu va fi închis în totalitate, ci vor exista două benzi, una către cartierul cartierul Unirii și cealaltă către centrul orașului.”

Referitor la “scuza” folosita pentru amanarea pana in 2019 – “elevii să fie în vacanță” – este putin plauzibila luand in calcul faptul ca estimarea duratei de executie a lucrarilor, conform contractului, este de 2 ani. In felul acesta, sa tot fie nevoie de cateva vacante 😉

Vestea buna e ca circulatia rutiera nu va fi inchisa complet, iar locuitorii din cartierul Unirii au sanse sa ajunga cumva/candva “la oras”.

MS / Foto: colaj