Breaking News! Ultima Ora! News Alert…

Daca erati incantati de investigatiile lui Tolontan sau a celor de la recorder.ro… uitati! Avem si noi unul loco, ziarist targumuresean din 8 litere, care putea castiga cel putin premiul Pulitzer si asta chiar la prima ancheta a lui din ultimii 20 de ani.

Aproape ne-a dat pe spate. Am fost uimiti inca de la titlu, apoi impresionati de lungimea textului si a zecilor de chenare rosii frumos desenate pe o serie de capturi de imagine. Deja ne ceream scuze in gand amintindu-ne cum banuiam acest ziar de lipsa de obiectivitate din cauza banilor primiti sub forma de reclama de la primaria Tirgu Mures si multe alte institutii care folosesc bani publici.

Problema a fost cand am inceput sa citim continutul. Pe scurt, consilierul POL Tirgu Mures a uitat sa mentioneze in declaratia de avere un premiu in valoare de 2.500 lei.

Nu ne-am pierdut speranta, am continuat sa citim avand convingerea ca vor urma dezvaluiri cu adevarat importante, de exemplu in privinta veniturilor primarului Dorin Florea, care spune in declaratia de avere ca singurul venit este salariul de primar, dar, din pacate, nu a fost asa. Doar atat.

Profund dezamagiti de “ancheta” va lasam pe voi sa trageti concluzia, dar nu inainte de a remarca cu obiectivitate ca, totusi, un prim pas toth a facut ziaristul cu aceasta incercare, avand in vedere ca pana acum majoritatea articolelor semnate de el au fost 2, 3 fraze copiate de pe pagina lui Maior, e adevarat ca puse intre ghilimele. 😉

Referitor la greseala consilierului local Tatar Lehel, nu stim sa va spunem daca a fost sau nu voita, dar il anuntam ca o poate remedia usor. Trebuie doar sa citeasca legea, care-i permite rectificarea si care suna cam asa:

Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice:

Art.7
(1)Dacă, în termen de 10 zile de la primirea declaraţiei de avere şi a declaraţiei de interese, persoanele responsabile potrivit prevederilor art. 5 alin. (2) sesizează deficienţe în completarea acestora, vor recomanda, în scris, pe bază de semnătură sau scrisoare recomandată, persoanei în cauză rectificarea declaraţiei de avere şi/sau a declaraţiei de interese, în termen de cel mult 30 de zile de la transmiterea recomandării. Rectificarea declaraţiei poate fi iniţiată şi de către persoanele prevăzute la art. 1, în termen de 40 de zile de la depunerea iniţială. Declaraţia de avere şi/sau declaraţia de interese rectificată pot/poate fi însoţite/însoţită de documente justificative.

(2)Declaraţia de avere şi/sau declaraţia de interese depuse/depusă, împreună cu documentele justificative, se trimit/se trimite de îndată Agenţiei, în copie certificată.

(3)Până la expirarea termenului de depunere a declaraţiei de avere şi/sau a declaraţiei de interese rectificate, Agenţia nu poate declanşa procedurile prevăzute de prezenta lege, în condiţiile în care sunt depuse în termenul legal.

La final, ii transmitem tanarului consilier sa acorde mai multa atentie unor asemenea detalii care il pot costa in viitor.

MS / Foto: colaj