Dupa ce si-au majorat veniturile lunare cu 30%…

Cu multă dărnicie, senatorii au votat luni un cod al administraţiei publice locale, graţie căruia toţi cei care au condus un oraş sau o comună vor avea pensii speciale.

Sumele sunt calculate în funcţie de numărul de mandate.

Pensia specială pentru primari a fost cerută vehement de aleşii din întreaga ţară. Şi iată că dorinţa li s-a îndeplinit. Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi pe lângă pensia de stat şi una specială, calculată în funcţie de numărul de mandate şi de valoarea salariului brut încasat.

Un primar de oraş reşedinţa de judeţ se va lăuda cu sume consistente peste pensia normală, iar aleşii din mediul rural îşi vor rotunji deasemenea veniturile.

Primar municipiu reşedinţa de judeţ – 17.100 salariul – 3.283 de lei supliment la pensie, 6.566 pentru două mandate, 9.849 pentru trei mandate

Primar comună (până la 3.000 locuitori) – 7.600 de lei salariul – 1.459 de lei supliment la pensie, 2.918 de lei sumpliment la pensie, 4.377 de lei supliment la pensie

Pensiile speciale pentru aleşi vin după ce, în iulie anul trecut, în primul val al majorărilor salariale, aleşii şi-au majorat veniturile lunare cu 30%.

Legea a dat peste cap activitatea multor primarii mici care, după ce au achitat salariile primarului, viceprimarului şi consilierilor, nu au mai avut bani de investiţii şi nici măcar pentru plata facturilor curente.

Sursa: protv.ro / Foto: colaj