Nu-ti face selfie cu ei, suna la 112…

Apariția unui urs într-o gospodărie din zona Platoului Cornești, sâmbătă dimineața, nu este singura care surprinde în ultima perioadă. Un localnic din comuna Batoș a filmat un urs pe drum, ieșind din pădurea Dedradului. Un proprietar de cabană din Deda Bistra a dat nas în nas cu o familie de urși:

“După 20 de ani, de când frecventăm zona Donca, s-a întâmplat să ieșim la plimbare și să ne întâlnim cu o ursoaică cu trei pui. M-am panicat puțin, dar am încercat să-l evităm. Chiar pe lângă noi este un traseu turistic spre Scaunul Domnului, și, părerea mea, că ar trebui cumva marcat lucrul acesta ca lumea să știe la ce se poate aștepta.”

Șeful Serviciulului Salvamont Mureș, Kovacs Robert spune că se iau măsuri pentru avertizarea turiștilor, iar până acum în Mureș nu au existat excursioniști atacați de urs.

ATENTIE! In momentul în care vedem un urs în libertate să sunăm la 112, iar o echipă specializată va interveni pentru a proteja oamenii și a transporta ursul cât mai departe. Nu încercați să-l hrăniți sau să-i faceți poze, ci mai debrabă să vă puneți la adăpost.

Sursa: RTM – Marcela GERMAN / Citeste mai mult aici / Foto: captura video