Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, vremea nefavorabilă – caracterizată de intensificări ale vântului, ploi abundente şi scurgeri de pe versanţi – a produs efecte în 12 localităţi din judeţele Argeş, Maramureş, Mureş, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş şi Vâlcea.

Totodată, în această perioadă au fost emise 65 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice, care au vizat manifestarea fenomenelor periculoase imediate.

În urma ploilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 7 case, 18 curţi, şi 10 subsoluri. De asemenea, în judeţele Mureş, Prahova şi Timiş s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 3 arbori căzuţi pe căile de transport.

Un copac a căzut peste o țeavă de gaz în Reghin. De asemenea, copacul a acoperit și carosabilul. Incidentul a avut loc pe strada Castanilor și a fost provocat de furtuna de ieri seara.

Sursa citată precizează că la această oră nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

IGSU