Boala nu așteaptă după programare!

Plătim o viață contribuția la sănătate, dar când vine vorba să beneficiem de servicii de pe urma ei ajungem invariabil să scoatem bani din buzunar pentru lucruri pe care ar fi trebuit să le primim gratuit.

Sa luam ca exemplu un caz real prin care a trecut un bolnav doar ca să ajungă pentru un consult la un medic specialist de la un spital de stat. Pacientul în cauză a ajuns la camera de gardă a respectivului spital. Cateva ore de așteptare. În sfârșit l-a văzut un medic de gardă care, însă, avea și să-l trimită rapid la plimbare.

I-a spus că trebuie să-și facă o analiză, doar că, surpriză, la spital se putea programa pentru analiza la care avea dreptul gratuit – fiind asigurat – abia o lună și jumătate mai târziu.

N-avea rost să se programeze direct la medicul specialist, întrucât fără această in vestigație doctorul n-avea cum să-i pună diagnostic. I s-a spus că „dacă nu rezistă să aștepte”, să meargă la privat ca să-și facă analiza. Speriat și cu dureri înfiorătoare, omul n-a ezitat. A sunat la un spitalul privat indicat și si-a facut analiza rapid. A scos, pe loc, o mie de lei din buzunar.

Cu analiza în mână, a sunat la spital și s-a programat, după încă o săptămână, „că doar atunci are loc”, la consult la cabinetul privat al medicului specialist. „Dar o să aveți de așteptat, că are cam 30-40 de pacienți pe zi și mai și operează. Lucrează și la o clinică privată, dacă vreți mai repede, puteți să vă programați acolo!”, i s-a spus prompt.

Da, acesta este sistemul de sanatate condus de valorosii nostri conducatori, fie ei de la nivel local sau central. Da, poti sa mori cu zile!

Sursa:evz / Foto:arhiva