Un bărbat, cetăţean român, căutat de autorităţile din Italia pentru infracţiuni de furt calificat, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Mureş.

La data de 04 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureş au depistat, în comuna Adămuş, un bărbat, de 39 de ani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracțiuni de furt.

Bărbatul era dat în urmărire internațională de autorităţile judiciare italiene din 31 mai a.c., pentru că în perioada 08-18 ianuarie a.c., ar fi comis trei infracţiuni de furt calificat din incinta unor societăţi comerciale, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 5000 de euro, o parte din bunurile sustrase reprezentând sume de bani din aparate de jocuri de noroc.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Tîrgu-Mureș a luat măsura reținerii acestuia pentru o perioadă de 24 ore, urmând fi prezentat instanței de judecată pentru validarea mandatului european de arestare.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva