Comunitatea dezvoltatorilor IT Mureș organizează în data de 9 iunie 2018 la Târgu Mureș, în Sala Mare a Campusului Sapientia, un workshop de o zi în limba engleză, despre Google Assistant și un codelab despre creare de aplicații pe platforma Actions on Google (apps for Assistant)

Ce este “Build Actions for Your Community”

“Build Actions for Your Community” este o serie de evenimente deschise și modulare, prin suportul Google și oferit organizatorilor de comunități IT. Fiecare eveniment de acest gen este ținut și personalizat de către o comunitate de dezvoltatori.

Misiunea noastră

Misiunea noastră pentru aceasta ocazie este de a organiza evenimente susținute de Google pentru a permite dezvoltatorilor și cei interesați să învețe cum să construiască aplicații pentru Google Assistant care sunt utile în proiectele derulate de dezvoltatori la companiile IT. Fie că este vorba de o aplicație de recomandări, sugestii, rezervări (bilete cinema, avion, meniul zilei), chemare taxi, sau dialog cu un server într-un mediu profesional. În felul acesta, dezvoltatorii ajung să cunoască abilitățile ca să poată construi ceva în domeniul care îi interesează, la proiectul actual sau de viitor la care vor lucra, și companiile să includă în portofoliul lor servicii de dezvoltare aplicații pe platforma Actions on Google.

Actions on Google și Google Assistant sunt unul dintre domeniile tehnice majore ale Google și dorim să invităm întreaga comunitate de dezvoltatori să învețe despre crearea interfețelor de conversație bazată pe voce (chatbot apps).

Obiectivul

Obiectivul este de a obține calificări în crearea de experiențe extraordinare pe Google Assistant. Acest lucru nu se limitează la dezvoltatori, chiar și fără o experiență de programare anterioară, sunteți invitați să participați, deoarece acest eveniment va porni de la elementele de bază și se va transforma în activități de grup în care vă puteți alătura fără experiență de programare.

Până la sfârșitul evenimentului, veți avea cunoștință despre programarea unei experiențe de acest gen și veți crea propria voastră aplicație de Assistant folosind Actions on Google.

Am pregătit un ghid online care incearcă să raspundă la mai multe întrebări pentru cei care nu sunt la zi cu topicul: https://goo.gl/VA28ZM

Cei interesați de eveniment, vor trebui să aducă un laptop, astfel încât să se poată lucra cu ușurință la construirea unui asistent personal. Este necesar un browser și crearea unui cont pe “Actions on Google” și pe Dialogflow.com.

Cum particip?

Înscriere eveniment pe https://goo.gl/X3gJ7M
Build Actions for your Community – Introduction and Codelabshttps://www.facebook.com/events/203777493707212/

Programul evenimentului:

Sursa: Kodok Marton