Chiar si cunoscatorii se pot insela…

Specialiștii atrag atenția celor care culeg ciuperci din pădure dar și celor care cumpără ciuperci de la vânzători neautorizați că își pun în pericol sănătatea și chiar viața.

Ei spun că diferențele dintre ciupercile otrăvitoare și cele comestibile sunt uneori insesizabile, de aceea sunt indicate achizițiile doar din spațiile autorizate.

În cazurile mai grave, spune reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Mureș, intoxicațiile cu ciuperci pot duce la deces:

„Sunt două tipuri de intoxicații cu ciuperci, intoxicații cu perioadă scurtă de incubație, și intoxicații cu perioadă lungă de incubație. La cele cu perioadă scurtă de incubație, primele semne ar fi scăderea tensiunii arteriale, halucinații, tulburări nervoase, salivații abundente, lăcrimare, dureri abdominale, iar la cele cu perioadă lungă de incubație pot fi tulburări gastro-intestinale, hemoragii, encefalopatie, manifestări hepatice, comă și, în final, deces.”

Sursa: RTM – Raluca Cret / Foto: colaj