Sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş,  pe parcursul a trei ore, a avut loc o acţiune în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale stradale.

Scopul acţiunii a fost asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pentru toţi cetăţenii prin eliminarea disconfortului creat de prezenţa cerşetorilor, vagabonzilor, vânzătorilor ambulanţi şi prostituatelor în segmentul stradal.

Astfel, în urma legitimării a peste 400 de persoane şi a controalelor efectuate asupra a peste 280 de autoturisme, au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional, 32 de cerşetori, 3 copii ai străzii şi 8 vânzători ambulanţi, iar 5 minori au fost încredinţaţi familiei.

Au fost constatate 2 infracţiuni de natură judiciară, iar ca urmare a neregulilor depistate, poliţiştii au aplicat 242 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 59 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 12 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 161 la Codul Rutier şi 10 la alte acte normative, valoarea totală a contravenţiilor aplicate fiind de peste 68.000 de  lei. Ca măsuri complementare, s-au confiscat bunuri în valoare de 1016 lei.

Acţiunile poliţiştilor în locurile aglomerate, intersecţii sau parcări, menite să descurajeze comiterea de fapte antisociale vor continua.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva