Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Reghin, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au prins în flagrant un bărbat, de 34 de ani, din județul Harghita, în timp ce primea suma de 900 lei, de la o femeie, de 32 de ani, din municipiul Reghin, cu care ar fi avut o relație și pe care în repetate rânduri, ar fi amenințat-o cu difuzarea unor imagini compromițătoare.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că din cursul lunii martie 2018 și până în prezent, femeia ar fi fost amenințată de bărbatul de 32 de ani, în mod repetat, că va difuza în mediul online, fotografii compromițătoare cu aceasta, în cazul în care nu va întreține relații sexuale cu el, solicitându-i totodată persoanei vătămate suma de 900 de lei, pentru a nu difuza fotografiile respective.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au reușit documentarea activității infracționale, la data de 24 mai a.c., față de bărbatul în cauză a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 25 mai a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin să îl prezinte instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă de către lucrătorii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Reghin, sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva