Mai presteaza 2 luni munca in folosul comunitatii…

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a încheiat acorduri de recunoaștere cu inculpații L.I.M. și M.E., prin care a dispus condamnarea acestora la pedeapsa de 1 un și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilirea unui termen de încercare de 2 ani, respectiv prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității timp de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, mai multe persoane de pe raza județului Mureș au achiziționat din spațiul intracomunitar animale vii și concentrate alimentare pentru animale pe care le comercializau ulterior pe piața internă, fără a-și declara veniturile obținute din aceste operațiuni comerciale și fără ca actele de comerț să fie efectuate prin intermediul unor societăți comerciale sau persoane fizice autorizate pentru astfel de activități, pentru a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

În cauză, procurorul de caz a dispus participarea autorizată la anumite activități a organelor de urmărire penală din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Mureș — Serviciul de Investigarea a Criminalității Economice, ocazie cu care s-a constatat că, în două situații, persoanele care făceau obiectul dosarului au oferit sume de bani drept mită, în valoare totală de 500 lei, pentru ca ofițerii de poliție să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. Astfel, polițiștii au sesizat procurorul de caz cu privire la faptul că inculpații L.I.M. și M.E. le-au oferit, cu titlu de mită, sume de bani pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și a nu dispune măsurile legale în dosarele penale întocmite.

Ca urmare a acestui fapt, procurorul de caz a delegat organele de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Mureș pentru efectuarea mai multor acte de urmărire penală.

DGA Mures / Foto: colaj arhiva