Sambata, a avut loc inaugurarea pistei de biciclete off road din Livezeni şi Miercurea Niraj , care poartă numele „Circuitul Comorii”.

Proiectul prin care s-a realizat pista, a vizat crearea unui traseu cicloturistic în Comuna Livezeni respectiv oraşul Miercurea Nirajului și împrejurimi, legând atracțiile turistice și promovând activitatea în aer liber, mersul pe bicicletă și un mod de viață sănătos. Proiectul totodată răspunde nevoilor comunității din zona metropolitană Tirgu Mureș de a avea puncte de atracție turistice precum și posibilitatea de a oferi programe de recreere și timp liber atât pentru turiști cât și pentru localnici, într-un mediu natural. 

Circuitul pornește din centrul comunei, Livezeni atinge pădurea din Sânișor, se îndreaptă către Dealurile Comorii de unde se întoarce la punctul de plecare. Această rută are 22 km. Există o porțiune către Miercurea Nirajului, care are 14 km, și are un drum de legătură spre Platoul Cornești, care are o lungime de 4,5 km.

Proiectul a fost realizat de echipa Salvamont Mureş împreună cu primăria Livezeni, primăria Miercurea Nirajului şi Fundația Comunitară Mureş.


Elkészült a “Kincses Túra” nevű terep kerékpáros körgyűrű. Átadása május 19-én volt. A projekt célja a szabadtéri tevékenységek, a kerékpározás, az egészséges életmód és a mozgás népszerűsítése. A Kincses Túra elsősorban biciklisek számára készült és egész napos kirándulásra biztosít lehetőséget a jeddiek, nyáradszeredaiak és a környékbeli emberek számára.

Az út Jedd központjából indul, a kebelei erdőig vezet, onnan pedig a Kincses dombok felé veszi az irányt és kanyarodik vissza. Ez a táv 22 km hosszú, a nyárádszeredai szakasz 14 km, de létezik egy Somostető felé vezető letérő is, amelynek 4,5 km a hossza.

A projekt kivitelezését a Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat végezte el a jeddi és nyárádszeredai polgármesteri hivatalok támogatásával. Nagy segítséget kaptunk a Marosszéki Közösségi Alapítványtól is.

Sursa: Salvamont Salvaspeo Mures