In urma unor jigniri…

Consilierul local POL Radu Balas a castigat procesul intentat primarului Dorin Florea, in urma unor jigniri aduse acestuia intr-o sedinta CL Tirgu Mures.

In urma cu cateva minute, dupa publicarea sentintei, consilierul a scris pe pagina proprie:

“Da, am câștigat procesul cu primarul Dorin Florea…

… așa după cum era de așteptat, logic și de bun simț. Sper ca acest caz să se constituie într-un precedent, astfel încât discursul public să devină unul decent, fără injurii și jigniri.
Primarul Florea mi-a adresat o sarabandă de invective în plenul ședinței de Consiliu Local din luna februarie 2017. Iar pentru asta va trebui să plătească 10.000 de euro. Urmează apelul.”

In martie 2017, imediat dupa incidentul in urma caruia a fost demarat procesul, RADU BALAS spunea:

„În cel mai scurt timp (până voi face împreună cu avocatul documentele), voi demara procesul împotriva primarului de Tîrgu Mureș, Dorin Florea, care și-a permis să jignească un consilier local, doar pentru faptul că nu a fost de acord cu un proiect de hotărâre prin care se dorea limitarea filmărilor live ale ședințelor de consiliu. Primarul va trebui să demonstreze în fața instanței (și, credeți-mă, îi va fi imposibil) că am fost un jurnalist prost și lipsit de onestitate, că sunt un derbedeu și un mercenar, că nu am făcut nimic în viață, că nu am oferit nicio soluție în Consiliul Local, că tot ceea ce am făcut este contrar tuturor normelor de comportament civilizat. Tot imposibil îi va fi să demonstreze că „sunt în solda cuiva”. Această expresie, dragă primarului, este cea pe care o consider cea mai gravă. A fi în solda cuiva înseamnă, conform DEX, a susține cauza cuiva din interes material (și nu din convingere). Adică cinevă mă plăteşte, ca să fac ceva în care eu nu cred!
Am fost 11 ani jurnalist (1994 – 2005) şi am proprietatea tuturor termenilor. Am scris zeci de articole despre primarul Florea. Apoi, de când sunt antreprenor, am avut foarte multe opinii critice la adresa sa (şi) pe reţelele de socializare, dar niciodată nu l-am jignit, cum dealtfel nu am făcut-o cu nimeni niciodată. Cine jigneşte, plăteşte.
P.S. – Este pentru prima dată când dau pe cineva în judecată. Cei temători să nu dea like la postare, fiindcă sigur va fi raportată personal primarului”.

MS / Foto cop: colaj