Maine putem participa la cea de-a VI-a ediție a „Sărbătorii Rabarbărului”, organizată de Vecinătatea Femeilor din Saschiz.

Evenimentul va avea loc între orele 11 și 16 în curtea Bisericii Evanghelice Fortificate ,,Sf. Ștefan” din loc. Saschiz, și are ca scop promovarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural și gastronomic local.

Sărbătoarea Rabarbărului este un eveniment cu un scop precis și anume promovarea valorilor locale de patrimoniu cultural și gastronomic, cu participarea gospodinelor și producătorilor din Saschiz. Pe toată durata evenimentului, vizitatorii pot degusta și cumpăra preparate locale din rabarbăr (și nu numai): prăjitură cu rabarbăr, pizza cu rabarbăr, gemuri, siropuri, înghețată, compot, ș.a. Participarea și degustarea sunt gratuite, însă oricine poate contribui cu o donație.

De asemenea, pe lângă programul oficial, de-a lungul întregii zile puteți participa la câteva evenimente care se vor desfășura încontinuu: târgul de produse locale:; degustări de prăjituri și alte preparate cu rabarbăr; la o șezătoare la jocuri distractive pentru copii, la ,,roata olarului” si la alte activitati interactive ce vor fi organizate in cadrul Sarbatorii Rabarbarului de maine de la Saschiz.

Sursa:radioson